16.05.2019.

HT nagrada: razgovor s Nikicom Jurkovićem

Prostor izložbe, srijeda, 5. 6. 2019. u 17 sati

U posljednjem tjednu izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost razgovaramo s Nikicom Jurkovićem, autorom video instalacije Sve je moguće. Riječ je o seriji od četiri videa koja su nastajala u periodu od prosinca 2016. do veljače 2019. i međusobno su vezana uzročno-posljedičnom vezom. Jurković tvrdi da ovom serijom nastoji ispitati konvencionalne i nekonvencionalne postupke izlaganja te odnos autora, publike i izložbe. Svakim videom referira se na prethodni stvarajući time novi te ga izlaže ovisno o kontekstu. Videi su istovremeno dokumentacija intervencija koje Jurković čini na izložbama drugih autora i glavni instrument intervencija.

Nikica Jurković rođen je 1989. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu i postaje sveučilišni prvostupnik Vizualnih komunikacija. 2017. odlazi na studentsku razmjenu u Madrid gdje završava preddiplomski studij grafike. 2018. diplomirao je na Grafičkom odsjeku u klasi Josipa Baćea s najvećom pohvalom. Trenutno radi kao vanjski suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2017. je član HDLU-a. Dobitnik je višebrojnih pohvala i nagrada.

S umjetnikom o njegovom radu i aspiracijama razgovara Sara Marković, asistentica izložbe u srijedu, 5. lipnja, u prostoru izložbe

Ulaz na izložbu i popratne programe je besplatan.

Vijesti

MSU ZAGREB

Avenija Dubrovnik 17
10000 Zagreb, Hrvatska

UTO–NED: 11–18 sati
SUB: 11–20 sati
PON i praznici: zatvoreno