Ivan Marušić Klif

izložba 2

Telephoning – Public Space, 2008.

internetski/telefonski priključak, mikrofon, dva računala, mikseta, zvučnici, projektori; dimenzije promjenjive; programiranje: Marcell Mars/produkcija rada: Galerija Galženica i I. M. Klif

U radu koji mu je prethodio (Telephoning 1) dva su računala u galeriji putem dvije telefonske linije birala slučajno izabrane fiksne telefonske brojeve građana RH. U novoj „javnoj” inačici rada, biraju se brojevi zamalo zaboravljenih i već posve zanemarenih zagrebačkih javnih govornica u nadi da će poneki prolaznik, motiviran znatiželjom ili željom za komunikacijom podignuti slušalicu. Odabir telefonskih brojeva ovaj put nije slučajan. Telefoni svojom zvonjavom postaju golema zvučna instalacija, izvodeći komponiranu partituru; govornice u nizu zvone jedna za drugom, poprijeko i u parovima. Na zidu galerije u trenutku biranja pokazuje se lokacija svake pojedine govornice pomoću servisa Google maps.

Obrazloženje žirija

Stručno povjerenstvo:

Snježana Pintarić, predsjednica, ravnateljica MSU Zagreb i viša kustosica; Peter Pakesch, zamjenik predsjednice, kustos i ravnatelj Universalmuseum Joanneuma u Grazu; Alanna Heiss, kustosica i osnivačica Centra za suvremenu umjetnost P.S.1 u New Yorku; Ivan Kožarić, umjetnik; Sandra Križić Roban, kustosica i viša znanstvena suradnica na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu; Tihomir Milovac, muzejski savjetnik i voditelj Eksperimentalno-istraživačkog odjela MSU Zagreb; Hrvoje Turković, profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Zatvori

izložba 2

MSU ZAGREB

Avenija Dubrovnik 17
10000 Zagreb, Hrvatska

UTO–NED: 11–18 sati
SUB: 11–20 sati
PON i praznici: zatvoreno