Marko Tadić

izložba 9

Sadržaj, 2015.

multimedijalna instalacija; stolovi, makete, crteži, fotografije, kutije, skulpture, dijaprojektori; promjenjive dimenzije

Istraživanjem odabira tema i motiva u umjetničkim procesima došao sam do pitanja samog prostora u kojemu se ti radovi izlažu i načina na koji se izlažu. Sadržaj je rad koji promišlja izložbu samu te njezinu istraživačku važnost u umjetničkom i kustoskom djelovanju. Rad govori o prostoru umjetnosti danas i tematizira određene probleme u prilagođavanju spram suvremenih umjetničkih praksi. Sastoji se od pet stolova na kojima su izložene različite makete, skulpture, crteži, umanjeni izložbeni paravani, fotografije te dijaprojektori sa projekcijama na kutije koje simboliziraju samu ideju izložbenog prostora. Ukazuje na medijske specifičnosti i postaje struktura u neprestanoj izgradnji naglašavajući procese razumijevanja prostora, slaganja i montaže. Ovaj rad posvećuje se izložbi samoj, a riječ je o maketi izložbenog prostora koja izlazi iz vlastitog sadržaja da bi preuzela didaktički karakter.

Obrazloženje žirija

Stručno povjerenstvo:

Snježana Pintarić, predsjednica, ravnateljica MSU Zagreb, muzejska savjetnica; Nataša Ivančević, zamjenica ravnateljice i muzejska savjetnica MSU Zagreb; Rainald Schumacher, kustos, Office for Art, Berlin; Marco Scotini, likovni kritičar i nezavisni kustos, pročelnik Odsjeka za vizualnu, izvedbenu i multimedijalnu umjetnost, NABA, Milano; Sandra Vitaljić, fotografkinja, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb.

Zatvori

izložba 9

MSU ZAGREB

Avenija Dubrovnik 17
10000 Zagreb, Hrvatska

UTO–NED: 11–18 sati
SUB: 11–20 sati
PON i praznici: zatvoreno