Nika Rukavina

izložba 12

Priručnik za kućnu majstoricu, 2018.

kemijska olovka, flomaster, Moleskine bilježnica; 13 x 21 cm, 30 stranica

Jedina stvar koja je sigurna je da se sve stalno mijenja stoga mi je teško govoriti zašto i kako radim svoje radove. Ono što se neprestano provlači njima s jedne je strane, posebno u performansima, postizanje drugog stanja svijesti i „izbijanje” publike iz zone komfora, a s druge strane traženje drugog pogleda na stvarnost u svakodnevnim situacijama.
„Nika Rukavina svojim radovima pokreće pitanja, ona je sveprisutna aktivistica koja misli i živi na svoj osobni način i ne libi se to pokazati. Bavi se aktualnim problemom društvene netolerancije, diskriminacije, utjecajem represivnog sustava i okoline na pojedince koji ne prihvaćaju nametnute društvene konsenzuse.” (Slaven Tolj)
Istina je da volim pokretati pitanja i isto tako na njih dati više mogućih odgovara, pogotovo onih koji ruše društvene norme i zacrtane koncepte.

 

Foto postava: Ana Opalić

Obrazloženje žirija

Stručno povjerenstvo:

mr.sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica; Andreas Hoffer, kustos, Kunsthalle, Krems; Alenka Gregorič, kustosica, voditeljica Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001; Alem Korkut, akademski kipar; Ivana Kancir, viša kustosica MSU-a.

Zatvori

izložba 12

MSU ZAGREB

Avenija Dubrovnik 17
10000 Zagreb, Hrvatska

UTO–NED: 11–18 sati
SUB: 11–20 sati
PON i praznici: zatvoreno