Mirjana Vodopija

izložba 7

Mogućnost, volja, odluka, djelovanje, 2013.

ambijentalna 3-kanalna video instalacija; trajanje videa: 1’13’’, 3’15’’, 2’34’’

Led
Mogućnost: za hod po ledu je potrebna hrabrost i odluka. Po stopama u snijegu ne može se sa sigurnošću utvrditi jesam li se vratila ili sam otišla.
Sanjala sam da se penjem noću uz brdo pokraj starih zaraslih hramova i dalje kroz nisko raslinje. Došla sam do vrha, a iza vrha je sjala svjetlost koja je bila tako jaka da nisam mogla razaznati ništa u njoj. Bila je predivna, nadnaravna i potpuno me obuzimala. Ali bilo me je strah ići dalje. Okrenula sam se i spustila u dolinu gdje su bili moji prijatelji i neki drugi (pijani) ljudi.

Bijelo
U sveprisutnoj bjelini nema pokreta, osim disanja. Prednje strane nema, nema naprijed kamo bi se moglo ići, nema mogućnosti ni cilja, zato je pokret nepotreban.

Odlazak
Odlazak i nestajanje – nema zastajanja, dvojbi ni kolebanja.

Obrazloženje žirija

Stručno povjerenstvo:

Snježana Pintarić, predsjednica, ravnateljica MSU Zagreb; Anne Barlow, kustosica, ravnateljica Art in General, New York; Leonida Kovač, Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb; Dalibor Martinis, multimedijalni umjetnik; Toni Meštrović, audiovizualni umjetnik; Igor Španjol, kustos, Moderna galerija, Ljubljana; Leila Topić, kustosica MSU Zagreb.

Zatvori

izložba 7

MSU ZAGREB

Avenija Dubrovnik 17
10000 Zagreb, Hrvatska

UTO–NED: 11–18 sati
SUB: 11–20 sati
PON i praznici: zatvoreno