Mara Bratoš

izložba 11

Ljubav i život žene, 2017/2018.

c/b analogna fotografija, C-ispis, 11 x (50 x 70 cm)

Rad Ljubav i život žene nastao je praćenjem „drugog stanja” u doslovnom i metaforičnom značenju. Prati se razdoblje preobrazbe, tjelesnih, psihičkih i emocionalnih promjena i otkrivanja nove individualnosti žene. Jedanaest crno-bijelih fotografija snimljeno je kao prirodna i spontana sekvencija u plitkom prostoru. Svjetlom se naglašava silueta, a različiti su položaji ruku u funkciji naglašavanja rastućeg volumena. Cilj je rada detabuizirati trudno žensko tijelo.
Od početka umjetničkog djelovanja predstavljam se ciklusima autobiografskih portreta gdje sintetiziram duhovni, psihološki i fizički aspekt samoostvarenja, koji su introspektivna vizualizacija pojedinih životnih faza i psihičkih stanja. (Mara Bratoš)

 

foto postava: Ana Opalić

Obrazloženje žirija

Stručno povjerenstvo:

Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a; Ivana Kancir, viša kustosica MSU-a; Katrin Bucher Trantow, viša kustosica Kunsthausa u Grazu; Alenka Gregorič, kustosica, voditeljica Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001; Alem Korkut, akademski kipar, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Zagreb

Zatvori

izložba 11

MSU ZAGREB

Avenija Dubrovnik 17
10000 Zagreb, Hrvatska

UTO–NED: 11–18 sati
SUB: 11–20 sati
PON i praznici: zatvoreno