17.05.2018.

NAGRADA PUBLIKE HT izložbe: Toni Mijač

Publika je odabrala – najviše glasova, izbrojenih po završetku izložbe, dobio je rad Tonija Mijača “Vezu (ni)je moguće uspostaviti”, 2017. Nagrada iznosi 10.000 kuna.

„Vezu (ni)je moguće uspostaviti“ trokanalna je videoinstalacija u kojoj Toni Mijač koristi mogućnosti i ograničenja sjećanja kao materijal za rekonstrukciju događaja. Ekranizacijom događaja kojem su prisustvovali majka, otac i on kao osmogodišnjak dok su živjeli u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Mijač, kako sam kaže, nastoji “ploviti među tim nijansama konstrukcije i rekonstrukcije, osvještavati svaki autorski korak, proučavati njegove značajke i naposljetku aktivirati svijest o posljedicama prevođenja sjećanja u govor, zvuk i pokretnu sliku.”

Toni Mijač završio je preddiplomski studij smjer Film i video na Umjetničkoj Akademiji u Splitu i diplomski studij smjer Novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dosadašnje radno iskustvo stekao je na različitim umjetničkim i komercijalnim projektima. Sudjelovao je u nizu multimedijalnih radova, filmova, radionica, festivala i happening-a uz šestogodišnje aktivno vodstvo filmskih škola za osnovnoškolce i srednjoškolce na području Splita i Zagreba. Izlagao je u galerijama Klovićevi dvori, Greta, GMK, Pogon Jedinstvo, Kset, Art-Kino Rijeka i London Metropolitan University. U svom autorskom radu pretežito se bavi impulsima svakodnevice na različitim životnim područjima koje propituje koristeći jezik i izražajna sredstva različitih medija poput filma, videa, teksta, instalacije, fotografije i društvene prakse.

Izvukli smo i najsretnijeg posjetitelja koji je glasao za nagradu publike, a to je Andrea Habek iz Zagreba, kojoj je u Muzeju suvremene umjetnosti uručena nagrada – Huawei tablet T1 8 inch Pro. Čestitamo!

 

Vijesti

MSU ZAGREB

Avenija Dubrovnik 17
10000 Zagreb, Hrvatska

UTO–NED: 11–18 sati
SUB: 11–20 sati
PON i praznici: zatvoreno